Kızgın Su Tesisatı
Yüksek basınç altında sıcak su üreten kazanlara Kızgın su kazanı denmektedir. Kızgın su kazanlarında 120 derece üzerinde sıcak su üretilir. Kızgın su kazanları genellikle merkezi sistemlerde tercih edilmektedir. Bu kazanlardaki sıcak suyu belli bir derecede tutmak için sistemin basıncı sürekli olarak belli bir basınçta tutulmalıdır.
Kızgın Su Tesisatları üç tam geçişli, alev ve duman borulu, yüksek verim değerlerine sahip bir üründür. Kızgın Su Kazanları nın alev ve duman boruları aynalara kaynaklıdır. Bu sayede tamir ve bakım işleri kolaylıkla yapılabilir. Yarım silindirik Kızgın Su Kazanları, katı yakıtlı Kızgın Su Kazanları serisi Kızgın Su Kazanları gerektiğinde doğalgaz yakmaya elverişli hale getirilebilir.
Sıcak Su Tesisatı Çeşitleri
Binalarda suyu, kullanma yerlerine kadar ileten boru ağına bina temiz su tesisatı denir. Bu tesisat, iki bölüme ayrılır:
a-) Besleme borusu (Dış Temiz Su Tesisatı): Binalarda boru hattının döşenmesinde şehir su borusu ile binada sayaç arasında kalan kısma besleme borusu denir.
b-) İç Temiz Su Tesisatı: Temiz suyu katlara dağıtan kolonlar ile kolonlardaki suyu kullanma yerlerine götüren bağlantı borularından oluşur.
10 Yıllık tecrübemiz ile vermiş olduğumuz hizmetler arasında yer alan Kızgın Su Tesisatı gelişen teknoloji ile paralel olarak genç ve dinamik uzman ekibimiz ile birlikte en iyi şekilde müşteri memnuniyet odaklı projeler üretmek için var gücümüz ile çalışmaktayız.
Kızgın Su Tesisatı Hakkında
Her binanın altında bir ısı transfer istasyonu kurulur veya merkezden gelen ısı doğrudan tüketilen cihazlara aktarılır. 110-175°С arasındaki su, orta sıcaklıkta sayılmakta; 175°С’nin üzerindeki su, yüksek sıcaklık sınıfına girmektedir.Bu yazıda, orta sıcaklıkta kızgın su ile çalışan sistemler dikkate alınacaktır.Sistemin minimum ekonomik kapasitesi genelde 500 konut olarak tanımlanmakla birlikte; sahadaki binaların dağılımı ve her binadaki konut sayısı, sistemin kurulumunu belirlemede önemli etkendir. Birbirine çok uzak olmayan, her biri 100 konuttan oluşan beş binaya merkezi ısıtma kurmakla, çok yaygın sahaya dağılmış, her biri 25 konuttan oluşan 20 binayı değerlendirmek ayrı sonuçlar verecektir.Ülkemizde, belirli bir alana yayılmış blokları ısıtmak için tasarlanmış sistemler çok yaygın değildir. Ancak üniversite kampüsü, hastane gibi tesisler, merkezi sistemler ile ısıtılmaktadır. Bir şehrin belirli bölgesini ısıtmak için kurulmuş tesisler, kuzey ülkelerinde yaygın şekilde yer almaktadır.
Su Borulu Kazanlar
Su borulu kazanlar alev ve duman borulu kazanlara göre su bölgesi hacmi daha küçük olan, fakat yüksek basınç ve sıcaklıkta buhar üretmeye yarayan kazanlardır. Su borulu kazanlarda yanma odası, içinden su ve buhar karışımının sirkülasyon yaptığı tüplerle çevrilidir. Bu tip kazanlar rafineri operasyonlarında alev borulu olanlara göre çok daha yaygın olarak kullanılmaktadır.
Kızgın Yağ Tesisatı
Günümüz teknolojisinde ısı transfer akışlarında yüksek sıcaklığa ihtiyaç duyulur. Bu yüksek sıcaklık, yüksek basınçlı kaynar su, doymuş buhar veya kızgın buhar ile elde edilir. Yüksek sıcaklık kızgın yağ ile basınçsız olarak elde edilir ve kullanılır. Doymuş buhar ve kaynar su için 250 -300°C derece sıcaklık, 42 ile 90 barlık yüksek ve tehlikeli basınca ihtiyaç vardır. Kızgınyağda ise 300 derece sıcaklığa kadar sadece tesisat direnci kadar basınca gereksinim olmaktadır ki, bu direnç hemen hemen tüm durumlarda 3 bar’ın altındadır.
Kızgın Yağ Tesisatının Tercih Edilme Sebepleri
Kızgın yağın tercih edilmesindeki en önemli etken diğer sistemlerin aynı sıcaklığa ulaşmak için yüksek basınçlar gerektirmesidir. Kızgın yağlı sistemlerde en üst noktadaki basınç 1 bar kadardır. Bu sayede diğer yüksek basınçlı sistemlerin gerektirdiği güvenlik önlemleri minimize edilmiş olur.
-Sıcaklık kontrolünün daha iyi yapılabilmesi
-Düşük işletme ve bakım maliyetleri
-Sistemin basıncının düşük olmasından dolayı, daha güvenli olması
-Sistemin uzun ömürlü kullanılabilmesi
-Verimin yüksek olması
-Kızgın yağ eşanjörleri sayesinde proseste ihtiyaç duyulan buhar ihtiyacının da karşılanabilmesi
-Isı iletim yağlarının ısıl iletkenlik katsayılarıın diğer akışkanlara göre yüksek olması
-Yüksek sıcaklıklarda düşük basınçlarda çalışabilmesi
-Isı iletim yağının herhangi bir şartlandırma gerektirmemesi
-Doğru kullanımla korozyona neden olmaması
Kızgın Yağ Tesisatının Uygulama Alanları
-Tekstil Sanayinde kurutma tesisleri ve kalender silindirlerinin ısıtılmasında
-Kağıt, Karton, Mukavva İmalatında kurutma ve perdah silindirlerinde
-Lastik, Kauçuk ve Plastik Sanayinde ergitme kazanları, hadde ve preslerin ısıtılmasında
-Kimya Sanayinde otoklav, karıştırma ve kurutma kazanlarında
-Bitüm, Zift ve Katran işleyen asfalt üretim tesislerinde
-Ağaç Sanayinde kurutma işlemlerinde, sunta kontraplak gibi mamullerin preslenmesinde
-Eloksal ve fosfat banyolarının ısıtılmasında
-Beton tuğla briket ve seramik sanayinde kurutma işlemlerinde
-Vernik, Boya İmalatında
-Boyahanelerde
-Petrol Sanayinde
-Deri Sanayinde
-Yağ Sanayinde -Deterjan Sanayinde -Konservecilikde -Şişeleme İşlemlerinde -Boya Fırınlarında
Yüksek kazan baca gazı çıkış sıcaklıkları nedeniyle ısı geri kazanma sistemleri uygulanmaya en müsait sistemlerdir. Sıcaklık kontrolu otomatik kontrol vanaları ile çok daha mükemmel ve etkili bir şekilde yapılabilmektedir. Bu da üretilen üründe standart bir kalitenin sağlanmasına büyük ölçüde yardımcı olur.
Sizde Kızgın Su ve Kızgın Yağ Tesisatı ve diğer hizmetlerimiz hakkında bilgi almak istiyorsanız 0216 606 25 38 numaralı telefondan ve info@air-tes.com mail adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.